S tekmovanji pester konec tedna, naši še tudi v lovu za normami

Konec tedna prinaša pestro tekmovalno dogajanje. Zelo močan plavalni miting bo v Atenah, kjer bodo nastopili tekmovalci iz več kot 100 držav, slovenske barve pa bo zastopala Katja Fain. Prva zvezdnica mitinga Acropolis 2022 bo Madžarka Katinka Hoszu, trikratna olimpijska zmagovalka, z več kot 95 osvojenimi medaljami z največjih tekmovanj.

Katja Fain bo nastopila v treh disciplinah in sicer na 100 m, 200 m in 400 m prosto. »Še vedno nastopam iz polnega treninga in bo tekma bolj kontrolne narave, da skupaj s trenerko vidiva kje sem, kaj je treba še popraviti oziroma kje so še rezerve pred prihajajočimi večjimi tekmami,« je povedala Katja, ki je že na prizorišču tekmovanja.

Selektor Gorazd Podržavnik za ta konec tedna v ospredje zanimanja za slovensko plavanje postavlja tri nastope: »V Atene gre Katja, za katero je to pripravljalna tekma za svetovno prvenstvo, mlajša članica Tia Primc se bo na mednarodni tekmi na hrvaški Reki poskušala uvrstiti v ekipo za Sredozemske igre, v Ameriki pa bo na Atlanta Classic tekmovala Tjaša Pintar, ki se poteguje za nastop na sredozemskih igrah in evropskem prvenstvu.«

Na domačih tleh pa bo za razgiban konec tedna poskrbel jutrišnji 16. Pokal Terme Ptuj 2022.

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.