Od štirih slovenskih zmag drugega dne, na vrhu tudi najuspešnejša plavalka mitinga Katja Fain

Drugi dan mednarodnega plavalnega mitinga na Reki na Hrvaškem so slovenske plavalke in plavalci v absolutni konkurenci zabeležili štiri zmage, osem drugih mest in sedem tretjih, od tega je bila slovenska zmaga trojna kar dvakrat. V disciplini 400 m prosto je zmagala, v seštevku dveh izidov tudi najuspešnejša udeleženka mitinga, Mariborčanka Katja Fain pred Ravenčankama Janjo Šegel in Dašo Tušek. Fainova je s 4:11,01 poskrbela za osebni rekord in tudi za dosežek dneva, tudi Šeglova je zabeležila osebni rekord, še prej pa se je s 55,35 veselila zmage na 100 m prosto, kjer je drugo mesto z zaostankom 37 stotink sekunde osvojila plavalka Olimpije Neža Klančar, ob tem pa bila tudi tretja na 50 m prsno. Primož Šenica Pavletič (LL) je bil nepremagljiv v disciplini 200 m hrbtno, kjer je bil drugi Jaka Pušnik (OL), četrto slovensko zmago pa je priplaval Kamničan Nik Peterlin na 1500 m prosto s 16:15,81 pred Arnejem Furlanom Štularjem  (LL) in Matjažem Krekom Bašeljem (Radovljica). Triglavan Ben Schwietert si je priplaval dve drugi mesti, v disciplinah 200 m prosto in 50 m prosto, njegov klubski kolega Sašo Boškan pa je bil drugi na 50 m hrbtno. Med delfinistkami na 200 m razdalji je bila Hana Sekuti (FR) druga, Tia Primc (IL) pa tretja. Drugo mesto si je priplavala tudi Nija Gerdej (FR) na 200 m prsno, tretja pa sta bila Sara Mihalič (OL) na 400 m mešano in Bizjak (Celulozar Krško) na 200 m mešano.

Rezultati naših na zmagovalnem odru:

100K

1. Janja Šegel (FR) 55,35  815