Search
Search

Katja Fain v finalu svetovnega prvenstva

Že uvodni dan svetovnega prvenstva v kratkih bazenih v Abu Dabiju je za veselje v slovenskem taboru poskrbela Mariborčanka Katja Fain, ki se je v disciplini 200 m prosto s šestim  izidom kvalifikacij 1:54,61  uvrstila v popoldanski finale, ki bo na sporedu ob 15.09 po slovenskem času. Janja Šegel je v tej preizkušnji z 1:57,81 osvojila 20. mesto, kasneje pa bila na 100 m hrbtno z 1:00,30 osem mest nižje, 28.

Tjaša Vozel je bila na 50 m prsno diskvalificirana, ker po skoku z nogama ni simultano brcnila prsno.

 

IZAVE IZ SLOVENSKEGA TABORA

 

Katja Fain: “Cilj tega svetovnega prvenstva je bil priti v finale, kar mi je tudi uspelo. Sem zelo zadovoljna, da sem prišla v finale. Glede na to, da je od zadnje tekme že mesec dni se mi zdi, da sem se prvih 100 metrov nekako iskala, ampak drugih 100 metrov sem res stopnjevala in se mi je vse izšlo za finale tako, da  popoldne me čaka še en štart. Dala bom vse od sebe, da plavam najboljše kar se da.”

 

Metka Sparavec Malenko, trenerka Katje Fain: “Katja je izpolnila dopoldanski cilj in se uvrstila v finale. Res je, da je morala plavati zelo zgodaj (po slovenskem času), saj smo tukaj šele dva dni in se nismo še čisto navadili na časovno razliko. Zbuditi se ob 3:30 po slovenskem času je kar težko. Tako, da nisem točno vedela koliko lahko izvleče iz sebe zjutraj. Ampak izšlo se je po načrtu, kar je zelo pozitivno. Po medalji na evropskem prvenstvu je nekako normalno, da imaš cilj finale na svetovnem. Glede starta v finalu pa bom rekla samo to, da bo Katja startala zelo sproščeno, saj nima ničesar za izgubit.”

 

Janja Šegel: » Z obema nastopoma sem zadovoljna. Za mano so štirje naporni meseci tekmovanj in potovanj tako, da sem z odplavanima rezultatoma res lahko zadovoljna.«

 

Tjaša Vozel: “Prvi nastop je za mano. S samim plavanjem in prvim štartom sem zelo zadovoljna. V nedeljo me čaka 100m prsno. Tako, da mislim, da lahko zelo dobro odplavam. Na 50m prsno sem žal ostala brez uvrstitve. Bila sem diskvalificirana, ampak ne vem v bistvu čisto točno zakaj.  Smo pogledali posnetek. Verjetno so sodniki videli po obratu več delfinovih udarcev, ampak bil je samo eden. Sta pa bili diskvalificirani tudi Kitajka in Italijanka, ki sta imeli prvi čas tako, da bo to še zelo zanimivo prvenstvo.”