Zlato slovo Natlačnove, četrti naslov za Baua

Kranj, 05. avgusta (STA) – Tretji dan plavalnega državnega prvenstva se je z zlatom na 200 m prosto okitila Gaja Natlačen, ki se od slovenskih bazenov poslavlja s še enim državnim naslovom, zadnjo priložnost pa bo imela v nedeljo. Jeseni se z Raven na Koroškem odpravlja na študij psihologije v prestolnico.

“V bistvu sem to vedela že od lanskega septembra. V tem trenutku mi ni žal, da se poslavljam, težko je bilo le, ko sem to povedala trenerju (Gorazd Podržavnik op.p.) in takrat so pritekle tudi solze. Še naprej si bom ogledala kakšno domačo tekmo in tudi v prihajajočem obdobju sem pripravljena pomagati v klubu, če me bodo potrebovali,” prava mlada Korošica, ki pretekli teden v Budimpešti zadnjič branila tudi reprezentančne barve.

Kot pravi, jo čakajo novi izzivi. “Izbrala sem si psihologijo, saj je to nekaj, kar me že dolgo zanima,” je še povedala plavalka, ki se je morala za današnje zlato zelo potruditi, saj je v ozadju napadala nadarjena mariborska mladinka Katja Fain, ki je na koncu za Natlačnovo zaostala dobre tri desetinke.

Fainova je bila v nadaljevanju srebrna tudi na 400 m mešano, kjer jo je ugnala mladinka Ljubljane Tara Vovk. Velenjska reprezentantka Nastja Govejšek je bila po pričakovanjih najhitrejša na 50 m delfin, slovenski naslov na 100 m hrbtno pa je osvojila Ravenčanka Janja Jamšek.

V moški konkurenci je Fužinarjev Martin Bau tudi na 200 m prosto tesno premagal Pirančana Marcela Primožiča in osvojil še četrti naslov. V ostalih disciplinah so slavili tujci, slovenske naslove pa so osvojili Anže Ferše Eržen iz Ilirije na 100 m hrbtno, Nejc Kos iz Branika na 400 m mešano in Ribničan Robert Lovšin na 50 m delfin.

Na prvenstvu sta doslej padla tudi dva absolutna slovenska rekorda. Na 4 x 50 m prosto so ga dosegle plavalke Olimpije Manuela Maksi Matkovič, Neža Klančar, Neža Kocijan in Katja Hajdinjak, na 4 x 50 m mešano pa Velenjčanke Aida Jusić, Nuša Erjavec, Tamara Govejšek in Nastja Govejšek.

2017-08-05/19:41

ag/tb

© STA 2017