Za najvišjo uvrstitev Klinarjeva

Foto

Budimpešta, 23. julija (STA) – V Budimpešti v novi Donavski areni z nastopi na svetovnem prvenstvu danes začenjajo še plavalci v bazenu. Slovenija bo uvodni dan zastopana s četverico, najvišje pa kotira Radovljičanka Anja Klinar, ki se ji ob izjemnem nastopu na 400 m prosto ponuja celo finale.

Klinarjeva ima z lanskim slovenskim rekordom 4:06,35 osmi prijavljeni dosežek med nastopajočimi, sama pa ne izključuje možnosti, da ta rekord izboljša, kar pa bo v dopoldanskem nastopu zelo težko. Prva favoritinja je Američanka Katie Ledecky.

Na 400 m prosto se bo predstavil tudi Fužinarjev Martin Bau, ki je v tej disciplini pred slabim mesecem dni na Reki dosegel nov slovenski rekord, a bo zanj disciplina bolj ogrevanje za daljše distance, obenem pa prvi pokazatelj forme.

Peter John Stevens iz kranjskega Triglava, lani s srebrom na EP v Londonu in na SP v 25-metrskih bazenih v Kanadi na 50 m prsno, bo v bazenu na levem bregu Donave nastopil na 100 m prsno in dobil prve odgovore o tem, koliko moči mu je pobrala nedavna bolezen. Nastop bo pomemben tudi za 50 metrsko razdaljo, saj bo razkril, kako je mladi slovenski reprezentant pripravljen v resnici. Letos namreč še ni dosegel odmevnega rezultata, sam pa ocenjuje, da je bila to posledica težkih treningov.

Podoben je položaj tudi pri Velenjčanki Nastji Govejšek. Ta priznava, da je imela po decembrskem odhodu na študij na univerzo v Louisvillu v ZDA burno leto in da se je privajala na novo okolje, zato ni v najboljši formi. Več pričakuje od 50-metrske preizkušnje.

V madžarski prestolnici sta še dve plavalki Fužinarja Tjaša Oder in Gaja Natlačen. Prvič se bosta predstavili v ponedeljek na 1500 m prosto.

2017-07-23/00:30
ag/ad
© STA 2017