Za konec še mladinski rekord moške štafete

Tel Aviv, 02. julija (STA) – Slovenski plavalci zadnji dan mladinskega evropskega prvenstva v izraelski Netanyi niso zabeležili popoldanskega nastopa. Še najbolj viden je bil dosežek moške štafete 4 x 100 m mešano v postavi Anže Ferš, David Mihalič, Matjaž Rozman in Marcel Primožič, ki je s 3:49,35 dosegla nov mladinski rekord in osvojila 13. mesto.

Dekleta na 4 x 200 m prosto so bila 11., a rezultatsko daleč od pričakovanj, saj so se spogledovala s finalom. Mihalić je ob tem osvojil še 11. mesto na 400 m mešano, Primožič pa z osebnim rekordom 30. na 50 m prosto. Tara Vovk z osebnim rekordom in Neža Klančar sta na 50 m delfin osvojili 29. in 30. mesto.

Izplen 14 članske slovenske odprave so kar tri medalje, ki so jih osvojile Tina Čelik, Katja Fain in Neža Klančar, skupno pa so Slovenci dosegli 11 finalov, kar 11 mladih plavalcev a se je na Mepu prebilo med najboljših 16. Nov je tudi en članski in sedem mladinskih rekordov Slovenije.

“Vedno je tako, da so nekateri dosežki nad pričakovanji in drugi malo zaostanejo. A tokrat smo s tremi medaljami in vsemi doseženimi finali lahko zelo zadovoljni. Ta generacija je potrdila, a je ena boljših, ki jih imamo, zdaj pa je na nas trenerjih in zvezi, da jo uspešno pripeljemo v člansko konkurenco,” je po petdnevnem tekmovanju ocenil slovenski selektor Gorazd Podržavnik in dodal, da za večino sezona še ni zaključena, saj jih konec avgusta čaka še mladinsko svetovno prvenstvo v Indianapolisu.

2017-07-02/18:42

ag/ag

© STA 2017