Vozlova blizu še drugemu rekordu

Kranj, 16. oktobra (STA) – Plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel je bila na odprtem prvenstvu Slovenije v Kranju zelo blizu tudi drugemu absolutnemu državnemu rekordu. Na 50 m prsno je z 31,71 dosegla drugi izid kariere. Lasten rekord iz leta 2015 pa je zgrešila za vsega 28 stotink sekunde.

Tokrat je bila izkušeni Vozlovi vse do zadnjih zavesljajev zelo blizu mlada Velenjčanka Nuša Erjavec, ki je z 32,34 vse do konca skrbela za napetost ob robu bazena. Že v četrtek je Vozlova z 1:08,90 dosegla nov slovenski rekord na 100 m prsno.

Zelo dober izid je s 55,81 na 100 m prosto dosegla tudi Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije, ki si je maja zlomila koščico v zapestju in se šele vrača na tekmovanja. “Zelo sem zadovoljna. Prvič sem za test nastopila pred tedni v Ljubljani, a le na 100 m prsno, potem pred 14 dnevi v Kranju in zdaj tukaj. Svoje dosežke počasi stopnjujem, kar kaže, da delam pravilno,” je povedala plavalka, ki je spomladi nesrečno padla s kolesom. Iz nastalega je vseeno skušala potegniti največ ter v vmesnem obdobju trenirala predvsem udarce z nogami ter v tem segmentu dosegla želeni napredek. Klančarjeva je ob tem osvojila še bron na 50 m prsno, ob koncu programa pa še srebro z mešano moško-žensko štafeto.

Kar trikrat se je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra povzpela Mariborčanka Katja Fain, ki je bila za tekmice premočna na 200 m hrbtno, 200 m mešano in na koncu z Jevgenijem Aljamovskim, Tadejem Guslom in mlajšo sestro Niko še z mešano štafeto Branika. Že po polovici tekmovanja je moč napovedati, da bo Fainova plavalka z največ zlatimi odličji na DP. Mlada Daša Tušek iz Fužinarja se je po pričakovanjih veselila prvega mesta na 800 m prosto.

V moški konkurenci je izstopala tekma na 100 m prosto, kjer je na koncu slavil Ben Schwietert iz kranjskega Triglava, šest stotink pred klubskim kolegom Sašom Boškanom in devet pred plavalcem Ljubljane Primožem Šenico Pavletičem. V 25 stotinkah sekunde je tekmo končalo kar prvih pet nastopajočih.

Dolgoletni reprezentant Martin Bau iz Branika na prvenstvu ne kaže vrhunske forme, zato je tekmo na 800 m prosto z veliko prednostjo dobil mladinec Olimpije Jaka Pušnik. Primož Šenica Pavletič je bil najboljši na 200 m hrbtno, nova naslova pa so osvojili tudi plavalci Fužinarja. Jaš Berložnik je bil najboljši na 200 m mešano, Dejan Šteharnik pa na 50 m prsno. 2020-10-16/19:39 ag/tb © STA 2020