V uvodu za pokal kočevskega medveda

Ljubljana, 05. junija (STA) – Na Plavalni zvezi Slovenije nastaja nov poletni projekt Preplavajmo Slovenijo. V uvodnem letu bo prireditev sestavljena iz štirih plavalnih maratonov v Kočevju, na Bledu, v Velenju in v Piranu. Prvi bo na sporedu maraton za pokal kočevskega medveda, ki bo na sporedu v soboto, 17. junija na Rudniškem jezeru pri Kočevju.

Nosilci projekta poudarjajo, da je projekt v prvi vrsti rekreativna prireditev, ki bo vsebovala tudi tekmovalni del. V osnovi pa je namenjena predvsem rekreativcem in otrokom. Da bi dosegli celotno državo, so tudi dogodke izbirali regijsko – Kočevje (17.6.), Bled (25.6.), Velenje (2.9.) in Piran (16.9.).

Eden od ciljev projekta je tudi popularizacija zdravega življenja in rekreativnega plavanja, vzpostavitev povezave med rekreativno-športnimi prireditvami in turizma v regijah, ter popularizacija daljinskega tekmovalnega plavanja v Sloveniji.

Vsaka prireditev bo sestavljena iz treh delov: rekreativnega izziva, tekmovalnega plavanja in otroškega izziva. V rekreativnem izzivu lahko sodelujejo vsi ljubitelji plavanja starejši od 14 let, otroški izziv je organiziran kot zanimiv in privlačen dogodek s poudarkom na sodelovanju in druženju ob
plavanju za otroke stare od 10 do 14 let. V duhu važno je sodelovati in ne zmagovati. V tekmovalnem delu se bodo najboljše slovenske plavalke in plavalci potegovali za pokal organizatorja.

2017-06-05/14:05

ag/ag

© STA 2017