V Radovljici slovo dvakratnega olimpijca Žbogarja

Radovljica, 12. julija (STA) – Plavalni klub Radovljica konec tedna gosti tradicionalni julijski plavalni miting, ki bo letos nekoliko okrnjen, saj najboljši slovenski plavalci prihodnji teden potujejo na svetovno prvenstvo v Budimpešto. Miting, finali se bodo oba dne začeli ob 18. uri, pa bo domači klub izkoristil tudi za tekmovalno slovo olimpijca Roberta Žbogarja.

Žbogar je bil udeleženec olimpijskih iger v Londonu 202 in Rio de Janeiru 2016, ob tem je nastopil na sedmih svetovnih devetih evropskih prvenstvih. Je del nekdanje močne radovljiške ekipe, katere jedro sta bili nekoč Sara Isaković in Anja Klinar, a tudi številne druge reprezentantke.

Še vedno je tudi državni rekorder na 200 m delfin ter član rekordih štafet na 4 x 50 in 4 x 100 m mešano ter 4 x 200 m prosto v velikem bazenu ter na 200 m delfin, 100 m hrbtno, 400 m mešano in s štafeto 4 x 50 m mešano v 25-metrskem bazenu. V karieri, prav letos je minilo 20 let od njegovega prvega tekmovalnega nastopa, je osvojil tudi več kot 100 naslovov državnega prvaka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja