V prvem tednu plavalnega SP le Špela Perše

Radovljica, 11. julija (STA) – V prvem tednu svetovnega prvenstva v plavanju in vodnih športih, ki se konec tedna začne na Madžarskem, bo slovenske barve branila le daljinska plavalka Špela Perše iz radovljiškega kluba. Že v nedeljo jo na Blatnem jezeru čaka nastop na olimpijski 10-kilometrski razdalji.

“Res pravih rezultatskih ciljev nimam. Seveda si želim čim višje, potem pa bomo videli, kam me bo to pripeljalo. V resnici še ne vem, kdo vse bo plaval, moja želja pa je, da sem čim dlje v vodilni skupini in potem bo tudi uvrstitev solidna,” pravi 20-letna Blejka, ki je lani nastopila tudi na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru in tam osvojila 16. mesto.

Ob tekmi na 10 km jo nato v sredo čaka še tekma na pol krajši razdalji. “Ta dva nastopa je težko primerjati. Sama imam rajši daljšo tekmo, saj je običajno na pet kilometrov prijavljenih več tekmovalk, posledično je v vodi večja gneča in borba, zaradi krajše proge pa je čutiti tudi drugačno zagnanost in nervozo,” še razlaga mlada Gorenjka, ki dolgoročno še ni opustila načrtov, da bi se preizkusila tudi v daljših kravlovih disciplinah bazenskega plavanja.

Na tekmi jo bo spremljal trener kranjske Zvezde Igor Veličković, ki je bil s tekmovalko letos tudi v izraelskem Eilatu, kjer je Peršetova osvojila drugo mesto, pa tudi na tekmi svetovnega pokala v Setubalu. “V Setubalu sem bila 25., a tudi zato, ker sem imela prav takrat številne študijske obveznosti na Biotehnični fakulteti. Seveda sem bolj zadovoljna s tekmo v Izraelu.”

Ob daljinskem plavanju bodo v prvem tednu na Madžarskem nastopali še sinhrone plavalke, skakalci v vodo in vaterpolisti. Večja slovenska ekipa bo prišla na vrsto v drugem tednu, ko bodo v bazenskem plavanju nastopili Martin Bau, Peter John Stevens, Anja Klinar, Tjaša Oder, Gaja Natlačen in Nastja Govejšek.

2017-07-11/16:39

ag/ic

© STA 2017

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja