V Kranju olimpijski prvak Balandin in kopica olimpijcev

Foto

Kranj, 08. marca (STA) – Plavalni klub Kranj 9. in 10. marca prireja že 19. mednarodni plavalni miting pingvinček. Za letošnji miting, ki je tudi kvalifikacijski za svetovno prvenstvo poleti v Južni Koreji in za olimpijske igre 2020 v Tokiu, so prijavljeni plavalci iz 16 držav, med njimi tudi olimpijski prvak na 200 m prsno Kazahstanec Dimitrij Balandin.

Za miting so med drugim prijavljene reprezentance Kazahstana, Turčije, Azerbajdžana, Grčije, Sirije in Kirgizistana. Nastopili pa bodo tudi močni plavalci iz Italije, Madžarske, Romunije, Nemčije, Anglije, Češke, prijave pa še niso zaključene.

Najbolj zveneče ime tekmovanja je nedvomno Balandin, ki ga je do zlata na igrah v Riu pomagal pripeljati tudi slovenski strokovnjak Dimitrij Mancevič. Med izstopajočimi imeni pa so tudi češka olimpijka in ena od junakinj lanskih mladinskih olimpijskih iger Barbora Seemanova, madžarska olimpijca in nosilca kolajn z velikih tekmovanj Evelyn Verraszto in Bence Biczo ter član zmagovalnih nizozemskih štafet na velikih tekmah Ben Schwietert.

Slovenci bodo na mitingu zastopani z močnimi člani mladinske in kadetske reprezentance. Večina reprezentantov je na pripravah v Južni Afriki, Anja Klinar, Tjaša Vozel, Katja Fain in Neža Klančar pa se za nastop niso odločile. Večina bo prihodnji teden nastopila na odprtem prvenstvu Srbije v Beogradu.

Finali se bodo oba dneva začeli ob 18. uri.2019-03-08/08:00ag/gj© STA 2019