V Kranju končno zbrana plavalna elita

Kranj, 02. junija (STA) – Kranj v soboto in nedeljo gosti tradicionalni junijski plavalni miting, na katerem se bodo prvič letos srečali praktično vsi najboljši slovenski plavalci.

Potem, ko se je maja v Ljubljani predstavil Triglavan Peter John Stevens, nosilec srebra za EP 2016 v Londonu in svetovnega prvenstva v 25-metrskih bazenih v Kanadi na 50 m prsno, bo v Kranju od “Američanov” prvič nastopila tudi Ravenčanka Tjaša Oder, na lanskem EP bronasta na 800 m prosto.

Ob omenjenih se je s študija v ZDA vrnila tudi nekdanja velenjska olimpijka Nastja Govejšek, po bolezni bo vnovič nastopila tudi nosilka medalje z lanskega MEP Tara Vovk. Od najboljših Slovencev bo v Kranju manjkal le olimpijec Ljubljane Anže Tavčar, saj slovenski rekorder na 100 m prosto v ZDA še opravlja zadnje izpite.

Miting v Kranju ponuja nekatere zanimive dvoboje. Med dekleti v prsnem Slogu bodo favoritinje Vovkova, Tjaša Pintar, Tjaša Vozel in adutinja domačega Triglav Tina Čelik. V vseh daljših disciplinah bo favoritinja najizkušenejša Slovenka štirikratna olimpijka Anja Klinar, ki pa bo imela z Odrovo, Gajo Natlačen in Katjo Fajn težke tekmice. Na krajših progah bodo ob Govejškovi v ospredju mlade Janja Šegel, Neža Kocijan, Anemari Košak in Neža Klančar.

V moški konkurenci velja opozoriti na sobotni dvoboj koprskega veterana Matjaža Markiča s Stevensom, v daljših disciplinah pa je favorit Fužinarjev Martin Bau.

Na mitingu bo nastopilo več kot 260 plavalcev iz devetih držav, selektor Gorazd Podržavnik pa bo dobil prvo jasnejšo sliko o pripravljenosti tekmovalcev, ki jih bo prihodnji teden peljal na priprave na Reko.

2017-06-02/16:45

ag/ag

© STA 2017