V Kopru kljub EP del plavalne elite

Koper, 25. julija (STA) – Koper bo od četrtka do nedelje gostil Združeno prvenstvo Slovenije v plavanju. Kljub temu, da se plavalci že prihodnji teden odpravljajo na evropsko prvenstvo v Glasgow, pa se bo del reprezentantov predstavil tudi na Obali. Vse dni se bodo predtekmovanja začela ob 9. uri, finali pa ob 17. uri.

Med potniki za EP se bodo v Kopru predstavile Mariborčanka Katja Fain, Triglavanka Tina Čelik, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde in radovljiška daljinska plavalka Špela Perše.

Fainova in Peršetova se bosta med seboj pomerili že prvi dan na 400 m prosto, kjer bosta opravljeno na treningih pokazali tudi mladi Ravenčanki Duša Tušek in Mojca Hancman.

Prvo ime tekmovanja pa bo bržkone Radovljičanka Anja Klinar, ki je v Glasgowu zaradi slabše forme ne bo, in kot sama poudarja, je polfinale v tej konkurenci ne zanima. V četrtek pa jo čaka dvoboj s Fainovo na 200 m delfin. Ob že omenjenih bodo med nekdanjimi reprezentantkami na startu tudi olimpijki Radovljičanka Tjaša Pintar in Velenjčanka Nastja Govejšek ter Tara Vovk iz Ljubljane.

V moški konkurenci se v daljših disciplinah obetajo dvoboji med Mariborčanom Martinom Bauom, ki nastopa za ravenski Fužinar, in mladincem iz Pirana Marcelom Primožičem. Olimpijin Aljaž Kerč bo v prsnih disciplinah branil primat proti mlademu ravenskemu valu. Ob 60-letnici kluba na Obali pa bo v središču tudi nekdanji evropski rekorder iz te sredine Matjaž Markič, ki se pri 35 letih počasi poslavlja od plavanja, vseeno pa se bo vnovič predstavil na 50 m prsno. Svoje bodo pokazali tudi plavalci, ki so še lani blesteli na mladinskem evropskem prvenstvu v Izraelu, večina pa je letos zaradi mature v nekoliko slabši formi.

Slovenska reprezentanca se na Škotsko odpravlja v torek.

2018-07-25/08:09

ag/tb