V Donavski areni danes trojica Slovencev

Foto

Budimpešta, 25. julija (STA) – Na Madžarskem se nadaljuje svetovno prvenstvo v plavanju. Dopoldan bodo na sporedu trije slovenski nastopi, najbolj pa bo na očeh Triglavan Peter John Stevens na 50 m prsno.

Stevens je lani na evropskem prvenstvu v Londonu v tej disciplini osvojil srebro, srebrn pa je bil tudi decembra v Kanadi na svetovnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih. V Budimpešti študent univerze Tennessee ni v optimalni formi, saj je tik pred SP zbolel, izgubil šest kilogramov, vseeno pa v svoji paradni disciplini napoveduje dober dosežek in boj za večerni polfinale.

Fužinarjev Martin Bau je pred mesecem dni na Reki na 800 m dosegel nov osebni rekord in Budimpešta bo nova priložnost za izboljšanje tega dosežka. V dopoldanskem nastopu bo to težko, po drugi strani pa bo imel ob sebi močno konkurenco, v kateri je lažje tekmovati. Z novim osebnim rekordom bi se bržkone zavihtel tudi med najboljših 16 plavalcev na svetu, kar je osnovni kriterij za norme v slovenski reprezentanci, v prvih dveh dneh pa ga je že izpolnila trojica reprezentantov.

Na 200 m prosto se bo predstavila Gaja Natlačen, a bo to zanjo le trening pred tekmo na 800 m prosto.

2017-07-25/00:30
ag/zzb
© STA 2017