Uvod v Kranju v znamenju favoritov

Kranj, 14. oktobra (STA) – Plavalci so se dva meseca pred evropskim prvenstvom na Danskem predstavili na mitingu v Kranju. Po pričakovanjih so bili najuspešnejši domači reprezentanti.

Resno vrnitev v evropsko elito je napovedala Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, kluba organizatorja tekmovanja, ki je slavila na 50 in 100 m prsno. Po lanski “sezoni počitka” je tekmovalka že na pogled v vrhunski formi, ki jo mora le še primerno nadgraditi. “Želja je nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Vem, da mi manjka norma za nastop na decembrskem evropskem prvenstvu v Tokiu, a priložnosti bo obilo. Že prihodnji teden nastopam v Skopju, pa nato v Zrenjaninu, Zagrebu, Kranju in na drugih tekmovanjih,” ocenjuje Vozlova, ki ne skriva želje, da bi se čim prej pridružila evropski eliti.

V moški konkurenci je z zmagami na 100 in 200 mešano ter na 400 m prosto izstopal Fužinarjev Martin Bau, eden od kandidatov za decembrsko tekmo na Danskem. “Tekma bo na srečo na sporedu že zelo kmalu. Moji cilji ostajajo enaki. Želim si osebne rekorde, kar zame pomeni tudi državne rekorde,” je po tekmi povedal Mariborčan, ki zastopa barve koroškega kluba.

Z zmagami so prepričali tudi ostali slovenski reprezentanti Tjaša Oder ter mladi Janja Šegel in Janja Jamšek. Nov v družbi kandidatov za izbrano vrsto pa ostaja Olimpijin Aljaž Kerč, ki prav tako cilja na reprezentančni nastop decembra v Koebenhavnu.

2017-10-14/20:09

ag/ke

© STA 2017