Tudi Kerč z normo za EP na Danskem

Zagreb, 11. novembra (STA) – Plavalec ljubljanske Olimpije Aljaž Kerč je na mednarodnem mitingu v Zagrebu z zmago in dosežkom 2:07,63 izpolnil normo za nastop na decembrskem evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih na Danskem. Obenem je po rekorderju Nejcu Zupanu drugi Slovenec, ki je 200-metrsko razdaljo v prsnem slogu preplaval v manj kot 2:08 minute.

“Selektor Gorazd Podržavnik mi je letos dal priložnost, vzel na priprave in sam sem se trdno odločil, da bom to priložnost izkoristil. Res je, da smo na pripravah garali, a zadnjih nekaj dni sem spuščal za ta nastop tukaj, saj sem imel za dosego norme le dve priložnosti in vesel sem, da sem izkoristil že prvo,” je po tekmi povedal Kerč.

Ta je v zadnjih letih konstantno kazal, da se lahko pridruži reprezentanci, a vselej mu je zmanjkal zadnji korak. “Nekako sem izgubljal motivacijo in bil tudi nereden na treningih. Vse se je spremenilo avgusta, ko sem tudi z manj treninga na državnem prvenstvu dosegel zelo dober izid, spremenil odnos in dobil priložnost,” je še dodal Ljubljančan.

Zelo dober izid je z 2:13,91 ob zmagi na 200 m mešano uspel tudi mladinki Ljubljane Tari Vovk, ki je zabeležila peti slovenski dosežek vseh časov, Ravenčanka Tjaša Oder je bila v tej disciplini tretja. Zmagala je tudi Tjaša Vozel iz kranjske zvezde, najboljša na 100 m prsno, ki pa se ji je z 1:07,80 vnovič izmuznila norma za EP, Vovkova je bila v tej disciplini druga. V moški konkurenci je bil na 400 m prosto najboljši Martin Bau.

Na 200 m prosto je mlada Ravenčanka Janja Šegel osvojila drugo mesto, njeni klubski kolegici Sara Račnik in Tjaša Oder sta osvojili četrto in peto mesto. Šeglova je bila še tretja na 50 m prosto. Še ena plavalka Fužinarja, Janja Jamšek, je bila na 50 m hrbtno tretja in ob koncu dneva druga na 200 m hrbtno.

“Zelo sem bil vesel za Aljaža. Dobil je priložnost, jo izkoristil in dokazal, da je iz pravega testa. V prvi vrsti gredo čestitke njegovemu trenerju Alešu Poljaku, pa tudi dobremu sodelovanju med trenerji. Ostali plavalci, spremljal sem tudi dosežke iz Celja, so prišli sem utrujeni, nastopili iz polnega treninga, dosegli pričakovano, vrh pa od njih pričakujem na Danskem. Osebno mi je žal le, da bo prvenstvo izpustila Anja Klinar, ki je na EP vselej garant vsaj za finale,” pa je plavalni dan ocenil selektor Podržavnik.

2017-11-11/21:36

ag/tb

© STA 2017