Tekmica Isakovićeve želi še na pete OI

Foto

Milano, 17. septembra (STA) – Italijanska plavalka Federica Pellegrini, nekdaj ostra tekmica najboljše slovenske plavalke vseh časov Sare Isaković, je v soboto potrdila, da namerava športno pot nadaljevati do olimpijskih iger leta 2020 v Tokiu, kar bi bil njen že peti olimpijski nastop, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Tridesetletna Pellegrinijeva je edino olimpijsko zlato osvojila v Pekingu 2008 na 200 m prosto, kjer je tesno ugnala Isakovićevo, obe pa sta bili hitrejši od takrat veljavnega svetovnega rekorda. Že štiri leta pred tem je bila Pellegrinijeva v Atenah 2004 srebrna, obenem pa je na tej razdalji še vedno aktualna svetovna rekorderka.

Petkratna svetovna prvakinja z Apeninskega polotoka se je poigravala z mislijo, da kariero sklene po letošnjem letu, konec tedna pa je za časnik Gazzetta dello Sport potrdila: “Odločitev je padla. Pripravljala se bom za Tokio, saj si ne želim skleniti kariere z letošnjimi izidi.”

Pellegrinijeva, prva ženska v zgodovini, ki je na SP 2009 v domačem Rimu 2009 400 metrov preplavala v manj kot štirih minutah, se od lani posveča le še nastopu na 100 m prosto. A kot pravi, to ne pomeni, da se bo na to disciplino osredotočila tudi za igre v Tokiu 2020. “O tem se bomo odločili prihodnje leto po svetovnem prvenstvu.”

2018-09-17/07:00
ag/lr
© STA 2018