Tekmica Isakovićeve s srebrom na EP do popotnice za peti nastop na OI

Budimpešta, 21. maja (STA) – Nekdanja velika tekmica slovenske plavalke Sare Isaković, Italijanka Federica Pellegrini, je z osvojeno srebrno medaljo na 200 metrov prosto na evropskem prvenstvu v Budimpešti v četrtek dokazala, da bo znova v igri za medalje tudi na olimpijskih igrah v Tokiu. Tam bo nastopila že na petih igrah.

S srebrom v Budimpešti je štirikratna svetovna prvakinja in olimpijska prvakinja iz leta 2008, ko je v finalu premagala Isakovićevo, podaljšala niz osvajanja medalj na celinskem prvenstvu. Ta se je začel pred 11 leti, izpostavlja francoska tiskovna agencija AFP.

Že peto zlato na EP v tej disciplini ji je sicer preprečila 21-letna Čehinja Barbora Seemanova. Čehinja si je s časom 1:56.27 priplavala zmago s prednostjo 0,2 sekunde pred 32-letno Italijanko. Tretja je bila Britanka Freya Anderson.

“Zelo sem zadovoljna. Moj prvi načrt je bil, da plavam samo v štafetnih tekmah, ko pa sem videla, da sem v dobri formi, sem se odločila, da bom startala tudi v tej disciplini,” je dejala Pellegrinijeva. “Zelo sem zadovoljna s svojim časom, ki je več kot sekundo hitrejši od mojega kvalifikacijskega,” je še dejala.

Pelligrinijeva je v finalu na 200 metrov prosto na poletnih igrah v Pekingu leta 2008 za zmago s časom 1:54:82 za 15 stotink prehitela Isakovićevo.

2021-05-21/08:35 gj/lr © STA 2021