Stevens v Pekingu četrti na 50 metrov prsno

Peking, 03. novembra (STA) – Slovenski plavalec Peter John Stevens je v svoji paradni disciplini, 50 metrov prsno, na svetovnem pokalu v Pekingu osvojil četrto mesto. V finale se je prebil z najboljšim dosežkom kvalifikacij 26,26 sekunde, popoldan pa je čas 26,39 zadoščal za mesto tik pod zmagovalnim odrom.

Zmagal je Rus Kiril Prigoda s 26,02 sekunde, drugi je bil Američan Michael Andrew s 26,15, tretji pa Belorus Ilja Šimanovič s 26,22 sekunde.

“Pričakovala sva več. Redko je popoldan plaval slabše kot zjutraj. Njegov komentar je bil, da je nastopil preveč na silo. Ni ujel ritma izpod vode. Sama tekma ni bila odplavana, kot si je želel. Pozitivno je, ker je to zanj šola za naprej, za tekmo, na katero se pripravlja, to je svetovno prvenstvo. Bolje, da se je tu tako izšlo, na naslednjih pokalih mora narediti, kar mora. To je bil alarm, kako je treba startati. Načeloma je to vedno znal,” je Stevensov nastop pokomentiral njegov trener Luka Berdajs.

Stevens je v petek nastopil na 100 metrov prsno in 100 metrov mešano, obakrat je bil osmi.

Slovenskega reprezentanta v nedeljo čaka nastop še na 200 metrov prsno. “Osnovni cilj je, da starta, da odplava, se loti te razdalje in odtekmuje po sposobnostih. Za finale mu verjetno še malo manjka. Bomo videli. Želim si najboljši nastop, ki ga je sposoben,” se je na zadnji nastop Stevensa v nedeljo ozrl Berdajs.

Stevens po tekmah v Peking ostaja v Aziji, nastopil bo še na dveh svetovnih pokalih v Tokiu in Singapurju.

2018-11-03/14:08

ke/am

© STA 2018