Stevens do zmage na 50 m prsno v Tokiu

Tokio, 10. novembra (STA) – Slovenski plavalec Peter John Stevens je s časom 26,03 sekunde zmagal na 50 metrov prsno na svetovnem pokalu v Tokiu. Drugi je bil Rus Kiril Prigoda (26,19), tretji pa Japonec Yasuhiro Koseki (26,20). Stevens je potrdil tudi normo za decembrsko svetovno prvenstvo na Kitajskem (26,83).

V kvalifikacijah je Stevens, bronast v tej disciplini na letošnjem evropskem prvenstvu v Glasgowu, plaval pol sekunde slabše in se v finale uvrstil s četrtim časom.

V finalu je član kranjskega Triglava nato plaval precej hitreje, čas 26,03 sekunde je njegov tretji najhitrejši vseh časov v 25-metrskih bazenih. Hitreje je plaval le decembra 2016 v Windsorju (25,85), ko je postal svetovni podprvak, in decembra 2017 v Koebenhavnu (25,97).

Triindvajsetletni Stevens je petkov program – nastop na 100 metrov prsno in na 100 metrov mešano – izpustil zaradi poškodbe mišice odtegovalke, ki jo je staknil v torek. Čeprav je bila bolečina manjša, ni želel tvegati in se je raje osredotočil na svojo paradno disciplino.

V nedeljo naj bi Stevens nastopil še na 200 metrov prsno.

2018-11-10/12:04

ke/kad