Srečno na novi poti Maži in na svidenje

V mesecu maju – mesecu mladosti odhaja v pokoj   Matjaž Perme – Maži,   kot ga pozna večina plavalne sredine, na mestu generalnega sekretarja PZS  po več kot 30 let dela na PZS.

Na PZS se je zaposlil leta 1989 na predlog plavalnih kolegov, ker je bila zveza v zelo težkem položaju, saj ni deloval noben organ PZS.  Leta 1990 je bil   sestavljen nov Izvršni odbor PZS pod vodstvom g. Matjaža Jemca, ki je postavil temelje nove uspešne plavalne zveze, saj se je po osamosvojitveni vojni  leta 1992 včlanila v evropsko LEN in nato še v svetovno plavalno zvezo  FINA, kot samostojna enakopravna članica .

Če se ozre za nazaj pa je ponosen, da je bil član ekipe, ki je tedanjega onemoglega plavalnega Feniksa oživila, ga oskrbela in mu omogočila, da je poletel celo na sam vrh Olimpa leta 2008 z osvojitvijo olimpijske  srebrne medalje Sare Isakovič.

Seveda ne more pozabiti vrhunskih dosežkov plavalcev na svetovnem in evropskem nivoju kakor tudi vseh medalj in svetovnih ter evropskih rekordov slovenskih plavalcev.

Skozi vsa leta službovanja na PZS  je predvsem skrbel, da so bili načrtovani programi reprezentanc in ostalih organov realiziranih v celoti , kljub včasih resnično hudih časov zaradi izgube sponzorjev.

Mažijevih  31 let preživetih na delovnem mestu v PZS se simbolično sovpada z letošnjo 100 obletnico organiziranega delovanja Plavalne zveze Slovenije , torej je bil soudeležen pri delovanju 1/3 celotnih let zveze.

Dragi Maži, bil si naš generalni sekretar za vse, v dobrih in slabih časih si skrbno skrbel za nemoteno delovanje PZS. Iskrena zahvala za vse, kar si naredil za PZS in nedvomno pripomogel k uspešnemu delu zveze in rezultatih vseh plavalcev in plavalk.

V imenu vseh na PZS ti želim vse dobro v »drugem življenju« in upam, da je sodelovanje prekinjeno samo formalno, še zmeraj pa pričakujemo tvojo pomoč ko bo to potrebno zato ti bom rekel na svidenje in srečno.

Boro Štrumbelj, predsednik PZS