Slovenski plavalci še naprej najuspešnejši na področju “Juge”

Banja Luka, 26. marca (STA) – Slovenski plavalci so prepričljivo zmagali na četveroboju v Banji Luki, kjer so nastopile še reprezentance Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Vse štiri reprezentance so bile zastopane s člansko, mladinsko in kadetsko reprezentanco.

Na koncu je Slovenija zbrala 1621,5 točke, Hrvaška 1311,5, Srbija 1298 in Bosna in Hercegovina 691. V posamičnih seštevkih pa je bila Slovenija najboljša med članicami, mladinkami, kadetinjami in med kadeti. S posameznima dosežkoma pa sta sta izstopala Srb Ćaba Siladji s 27,42 na 50 m prsno ter Anja Klinar s 4:46,61 na 400 m mešano. Zelo dober je bil tudi izid 8:42,92 Mariborčanke Katje Fain na 800 m prosto, s katerim je potrdila nastop na avgustovskem mladinskem svetovnem prvenstvu v Indianapolisu.

“Po pričakovanjih smo potrdili, da smo najmočnejši v vseh ženskih kategorijah, pri članih in mladincih izstopajo nekateri slovenski posamezniki, zelo pa me veseli, da so naši kadeti popolnoma konkurenčni najboljšim,” je po tekmi povedal slovenski selektor Gorazd Podržavnik. O doseženih posamičnih izidih pa je dodal: “Tukaj niti ni bilo časa, da bi tempirali posamične nastope, saj so imeli najboljši po tri nastope v soboto popoldan in nedeljo zjutraj. Generalno gledano je forma dobra, glede na veliko število tekme pa je bil to tudi dober trening.”

Naslednji močnejši mitingi slovenske plavalce čakajo predzadnji konec tedna v aprilu, ko bodo sočasno potekali močni mitingi v Gradcu, Zagrebu in Banja Luki.

2017-03-26/15:39
ag/ic
© STA 2017