Slovenski in hrvaški plavalci konec tedna premierno v skupnem projektu

Ljubljana, 21. junija (STA) – Reka bo od petka do nedelje gostila premierno skupno odprto prvenstvo Slovenije in Hrvaške v plavanju. Cilj sodelovanja je, da se na skupni tekmi predstavijo vsi najboljši, vsako leto pa bo tekmovanje gostila ena od držav.

Vsaj v prvem letu zvezama ni uspelo poskrbeti za presežek. Po eni strani je majhen interes v tujini, po drugi pa je nekoliko neroden termin tekmovanja, saj bo prihodnji teden v Izraelu letošnje mladinsko evropsko prvenstvo in najboljši slovenskih mladinci so konec tedna odlično pripravljenost potrdili na tekmi v Beogradu, neposredno pred Izraelom pa ta konec tedna ne bodo nastopali.

V slovenski vrsti tako med najboljšimi manjka olimpijka Janja Šegel, obe nosilki medalje z lanskega MEP Tina Čelik in Tara Vovk, presenečenje sezone Katja Fain, Olimpijina Neža Klančar in drugi. Kljub temu pa bo tekma za posameznike še kako pomembna, saj bo slovenski selektor Gorazd Podržavnik v nedeljo po tekmi oblikoval končni spisek potnikov za julijsko svetovno prvenstvo v Budimpešti.

Zaenkrat so na spisku Peter John Stevens, Anja Klinar, Gaja Natlačen in Nastja Govejšek, ki mora svoj dosežek še potrditi ter daljinska plavalka Teja Perše. Realno se za normo potegujejo še Tjaša Oder, Martin Bau in Anže Tavčar, morda pa komu uspe še kakšno presenečenje, kot denimo Tjaši Pintar, ki letos zaradi mature ni povsem 100-odstotno pripravljena.

“Glede na zadnje priprave v Kopru bo Tjaša tukaj nastopila iz polnega treninga in za pot v Budimpešto mora doseči res dober izid, sicer nima smisla, da potuje na SP. Težko pa bo za vse, le Anže Tavčar mi je popolna neznanka, saj se je vrnil s študija v ZDA in na Reki bo pokazal, kako je pripravljen,” pred tekmo pravi Podržavnik.

2017-06-21/16:01

ag/jd