Še en udarni dan za slovenski tabor

Foto

Budimpešta, 21. maja (STA) – Slovenske plavalce na evropskem prvenstvu v Budimpešti danes čaka šest nastopov, med njimi kar trije udarni – 100 m prosto za ženske, 800 m prosto za moške in ženska štafeta 4 x 200 m prosto.

Na 100 m prosto se bosta predstavili Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije in Ravenčanka Janja Šegel. Predvsem Klančarjeva odkrito napoveduje boj za polfinale. V ponedeljek je že potrdila dobro formo, saj je dosegla kar tri posamične državne rekorde, četrtega pa s štafeto 4 x 100 m prosto, ki je nastopila tudi v večernem finalu.

Na 4 x 200 m prosto se bosta omenjenima plavalkama pridružili še Radovljičanka Tjaša Pintar in finalistka te discipline Katja Fain. Glede na dosežke v Budimpešti je najšibkejši člen te ekipe olimpijka Pintarjeva, a v štafeti iz sebe iztisne običajno celo več kot v posamični konkurenci. Slovenke si želijo izid okrog slovenskega rekorda.

Gre za čas 7:59,73, s katerim so Sara Isaković, Anja Klinar, Urša Bežan in Mojca Sagmeister leta 2012 v Debrecenu osvojile bronasto odličje in bi zanesljivo tudi v Budimpešti pomenil vsaj popoldanski finale.

Martin Bau se bo predstavil v svoji paradni disciplini na 800 m prosto, Sašo Boškan in Primož Šenica Pavletič pa bosta plavala na 200 m hrbtno.

2021-05-21/00:30 ag/alz © STA 2021