Sara Račnik poskrbela za prvo slovensko odličje v Györu

Gyoer, 25. julija (STA) – Slovenska plavalka Sara Račnik je na olimpijskem festivalu evropske mladine v Györu osvojila zlato kolajno v disciplini 800 metrov prosto. Lep slovenski uspeh je s četrtim mestom dopolnila Mojca Hancman.

Drugi tekmovalni dan je za prvo slovensko kolajno na letošnjem poletnem Ofemu poskrbela plavalka ravenskega Fužinarja. Račnikova, ki stavi na visoko uvrstitev še na 200 in 400 prosto, je najprej prepustila pobudo madžarskima tekmicama, nato pa zadnjih 100 metrov odplavala najhitreje in se veselila zlatega odličja.

“Tekma je bila težka, ko sem videla, da je madžarska tekmica blizu, sem dala vse od sebe in iztisnila maksimum. Izšlo se mi je in zlate kolajne sem res vesela. Zdaj bo šlo lažje, menim, da lahko še posežem visoko, predvsem na 400 metrov,” je po zmagi dejala Račnikova, ki jo nove preizkušnje v Györu čakajo že v sredo dopoldan.

Drugo mesto je osvojila Madžarka Reka Nagy, tretja pa je bila rojakinja slednje Fanni Vivien Fabian. Hancmanova je tekmo končala na četrtem mestu.

2017-07-25/21:20

jd/lr

© STA 2017