Ravne prvi test za plavalce v poletni sezoni

Ravne na Koroškem, 15. marca (STA) – Najboljši slovenski plavalci bodo konec tedna nastopili na mednarodnem plavalnem mitingu na Ravnah na Koroškem. V poletni sezoni, ki bo svoj vrh doživela konec julija s svetovnim prvenstvom v Budimpešti, bo to prvi preizkus za vse najboljše Slovence.

S priprav v Južnoafriški republiki se v četrtek vrne jedro reprezentance, ki se je udeležilo prvih priprav z novim selektorjem Gorazdom Podržavnikom. “Naš cilj je bil, da v bazenu naberemo kilometrino in naredili smo zelo dobre bazične priprave. Malo se je zalomilo le pri Martinu Bau, ki je neposredno po prihodu v JAR zbolel. Zelo dobro smo sodelovali tudi z novim kondicijskim trenerjem Miho Robnikom, ki je opravil številna testiranja in dobili smo podatke, kje smo, kje zaostajamo in vemo, kaj moramo natrenitrati,” je iz JAR sporočil Podržavnik.

Slednji pravi, da na ravenskem mitingu rezultati še ne bodo v ospredju. “Ravne v prvi vrsti le trening tekma. Boljše izidem pričakujem aprila, ko bodo plavalci nastopili na mitingih v Gradcu in v Zagrebu. Tam bomo že dobili prve podatke, kje smo in kaj lahko pričakujemo.”

V Ravnah bo po krajšem premoru po DP v 25-metrskih bazenih nastopila tudi večina ostalih reprezentantov, pa tudi mladinci in kadeti, ki so se na Koroškem zbrali na pripravah. Vnovič bodo številni tudi tuji gostje, med katerimi po dosežkih izstopata Madžara Evelyn Verraszto in Peter Bernek.

2017-03-15/11:00
ag/ad
© STA 2017