Radovljica drugi dan v znamenju domačih plavalk

Radovljica, 15. julija (STA) – V Radovljici se je končal močan mednarodni plavalni miting, kjer so drugi dan zablestele plavalke domačega kluba, ki so dosegle kar pet zmag. Po dvakrat sta bili najvišje Anja Klinar in Tjaša Pintar, enkrat pa daljinska plavalka Špela Perše.

Udeleženka štirih olimpijskih iger Anja Klinar je bila najboljša na 400 m prosto, kjer je morala druga radovljiška olimpijka Špela Perše prepustiti drugo stopničko zmagovalnega odra Ravenčanki Daši Tušek. Nato je Klinarjeva v napornem programu zmagala še na 200 m delfin.

Peršetova, ki bo avgusta nastopila na evropskem prvenstvu v Glasgowu, je bila najboljša na 1500 m prosto. Bolj kot z mislimi v bazenu pa je Radovljičanka seveda v daljinskem plavanju. “Želje so jasne. Želim si nastopiti čim bolje in na Škotskem bom dala vse od sebe. Letos nisem veliko nastopala, v Barceloni pa sem na evropskem pokalu vendarle osvojila 11. mesto. V Glasgowu si želim uvrstitev med najboljših 16, kar pa bo težko, saj je konkurenca v daljinskem plavanju vsako leto močnejša,” je povedala Gorenjka.

Počasi si je od poti in časovne razlike opomogla tudi 21-letna študentka Tennesseeja Tjaša Pintar, ki ji v soboto ni uspelo stopiti na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, v nedeljo pa je slavila na 200 m mešano in 100 m prosto. Radovljiško veselje je z zmago na 400 m prosto dopolnil Jan Toman.

Med potniki za EP v Glasgowu se je v nedeljo predstavila tudi 24-letna Tjaša Vozel in na 100 m prsno osvojila drugo mesto za Estonko Mario Romanjuk.

Večina slovenskih reprezentantov se bo zadnjič pred EP predstavila čez 14 dni, ko bo v Kopru združeno državno prvenstvo.

2018-07-15/19:50

ag/tb

© STA 2018