Projekt Preplavajmo Slovenijo

V letošnjem letu bo pod okriljem prireditev sofinanciranih s strani Fundacije za šport potekal projekt Preplavajmo Slovenijo (namesto Slovenija plava), ki je novost na PZS. Pošiljamo vam kratek opis projekta.

Gre za popularizacijo plavanja, kot najcenejšega in najbolj zdravega športa za vse. Pričeli smo z organizacijo plavalnih maratonov v jezerih in morju, katerih se lahko udeležijo vsi rekreativni plavalci. Dolgoročni cilj je tudi združitev z organizacijo open water tekem in državnega prvenstva v daljinskem plavanju.

Želimo si vzpostaviti sinergijo med športno rekreacijo v naravnem okolju in lokalnimi turističnimi programi.

V letošnji sezoni bodo maratoni potekali:

– na Bledu; 21.07. (organizator je KPD Zvezda Kranj, spletna stran maratona je www.bled-swimming.com)

– v Velenju; 1.09.2018 (organizator je PK Velenje) in

– v Kopru; 8.09.2018 (organizator je PK Koper)

V kolikor vas projekt zanima oz bi ga lahko v naslednji sezoni organizirali tudi v vašem klubu (kjer imate možnost izvesti prireditev v jezeru ali morju) nas prosim obvestite, da vas bomo obveščali o možnostih sodelovanja.

Lepo vas pozdravljam,

Maja Virant,