POMAGAJMO: ALJOSA5 na 1919

Vir: https://www.pklub-triglav.si/

V Plavalnem klubu Triglav Kranj danes začenjamo z veliko dobrodelno akcijo, s katero bi radi pomagali našemu nekdanjemu plavalcu Aljoši Habjanu.

Letos poleti je skočil s koprskega pomola. Nekaj je šlo hudo narobe. Življenje 22-letnega absolventa, ki je štiri leta treniral plavanje v PK Triglav Kranj in bil tudi reševalec iz vode, se je popolnoma spremenilo. Poškodoval si je vratni del hrbtenjače, postal je tetraplegik. Družina Habjan zdaj obnavlja stanovanje, denar potrebujejo za dodatne pripomočke in terapije, ki bodo sledile.

V minulih dneh smo se povezali s Karitas Slovenija in začeli zbirati denar prek SMS donacije ALJOSA5 na 1919.

Denar zbira tudi Župnijska Karitas Železniki, Trnje 23, 4228 Železniki, SI56 0700 0000 1031 394, s pripisom ZA ALJOŠA.

V dobrodelno akcijo smo vključili naše športne prijatelje, zato boste na spletu verjetno zasledili fotografijo znanih slovenskih športnikov, ki v rokah držijo list z napisom: »Trenutek, ki spreminja. ALJOSA5 na 1919.«

Akcijo smo zasnovali v okviru priprav na tradicionalni, že 22. Boštjanov Dr. Fig, kajti že pred nekaj leti smo se odločili, da tekmovanju najmlajših plavalk in plavalcev dodamo tudi dobrodelno noto. Tekmovanje, na katerem pričakujemo okoli 600 mladih iz Slovenije in tujine, ki bo v Kranju 18. januarja.

Pripravil: Luka Berdajs