Pokal mesta Ljubljane v znamenju Slovencev

Ljubljana, 17. maja (STA) – Že 42. plavalni miting za pokal mesta Ljubljane, ki bo konec tedna potekal na Kodeljevem, bo tokrat v znamenju najboljših Slovencev. Oba dni se bo tekmovanje začelo ob 9.30, sobotni popoldanski del pa ob 16. uri.

Med slovenskimi reprezentanti bodo nastopili Tina Čelik Tina, Tjaša Pintar, Gaja Natlačen, stalnica slovenskega plavanja Anja Klinar, Špela Perše, Martin Bau in Peter John Stevens, lani dobitnik medalje na EP v Londonu in na SP v 25-metrskih bazenih v Kanadi, ki je že zaključil študijsko leto v ZDA in vadi v matičnem kranjskem Triglavu. Na žalost na tekmovanju en bo obeh prvih zvezdnikov prireditelja mitinga PK Ljubljane Tare Vovk, nosilke medalje z zadnjega MEP in olimpijca iz Ria Anžeta Tavčarja. “Tara ima težave z zdravjem in na žalost se to v letošnji sezoni ponavlja. Anže pa ima še Študijske obveznosti v ZDA in se v domovino vrača junija,” je pojasnil trener Domen Majhen.

Zanimivo je, da je miting na zastarelem objektu na Kodeljevem, saj Ljubljana premore tudi lep objekt na Koleziji z najmodernejšo infrastrukturo. “Objekt na Koleziji je manjši od Kodeljevega in če bi se nam ponovila udeležba izpred dveh let, ko je bilo na mitingu kar 800 plavalcev, ga tam ne bi mogli izvesti. Kodeljevo je zato logična izbira, saj nismo mogli predvideti števila prijav predvsem italijanskih plavalcev. Zdaj se je izkazalo, da bi bili lahko tudi na Koleziji, a vnaprej nismo želeli tvegati,” je še pojasnil Majhen.

Na mitingu bo tokrat manjkala tudi Tjaša oder, lani bronasta na EP v Londonu, ki pa se je prav tako že vrnila v Slovenijo in bo nastopala na naslednjih tekmovanjih.

2017-05-17/12:06

ag/ag

© STA 2017