Podržavnik: Zdaj nas že bolijo roke

Sierra Nevada, 25. oktobra (STA) – Slovenska plavalna reprezentanca ima za sabo prvi teden višinskih priprav v španski Sierri Nevadi. “Zdaj nas že bolijo roke,” iz Španije sporoča slovenski selektor Gorazd Podržavnik, kar pa niti ni čudno, saj bodo dolgoprogaši v Španiji v treh tednih preplavali skoraj 300 kilometrov.

 

Podržavnik je v Španijo odpeljal olimpijca Martina Baua in Tjašo Oder iz ravenskega Fužinarja, mladinke Katjo Fain (Branik), Nežo Klančar (Olimpija), Taro Vovk (Ljubljana) in Tino Čelik (Triglav), tokrat pa se je reprezentanci pridružil tudi Olimpijin Aljaž Kerč, ki v zadnjih letih potrjuje stalen napredek.

“Trdo garamo in tukaj je zelo monotono. Zjutraj začnemo z ogrevanjem ob 8.30, od 9. do 11. ure smo v vodi, nato sledi fitnes, popoldan pa še enkrat bazen in še kakšna suha vadba,” delovnik opisuje selektor in dodaja: “Z doslej videnim sem zelo zadovoljen, na višini pa je seveda vselej težko. Posebej se trudi Tjaša Oder, ki je bila zadnji dve leti v ZDA in tega sistema ni več vajena, a je tukaj zelo zavzeta.”

Da so si bržkone izbrali pravo vadbišče, potrjuje tudi podatek, da so v Španijo na višinske priprave sočasno s Slovenci prišli tudi Nemci, na jugu Pirenejskega polotoka pa so tudi Norvežani, ki so ob plavalcih v Španijo popeljali tudi triatlonce in veslače, večji del ekipe, ki jo prihodnje leto čaka nastop v Glasgowu, kjer bodo istočasno številna evropska prvenstva usklajen predvsem s televizijskimi prenosi.

Družba tujih reprezentantov, pa tudi sprehodi po bližnji okolici, priljubljena je piramida na 2600 metrih nadmorske višine, poleg katere je Marijina kapelica, pa nekako poskrbijo, da je trd vsakdan vendarle tudi malce pisan. Slovenski trenerji samo s sprehodom niso bili zadovoljni, zato so si v nedeljo, ki je namenjena počitku, privoščili vzpon na Pico Veleto, s 3398 metri drugi najvišji vrh v Sierri Nevadi.

A selektor je z mislimi popolnoma pri plavanju in mitingih v Zagrebu, ki bo prvi test opravljenega dela, po tekmi v Kranju, 18. in 19. novembra, pa bo sestavil tudi reprezentanco za decembrsko evropsko prvenstvo na Danskem.

2017-10-25/08:15
ag/ad
© STA 2017