Po odpovedi Klinarjeve vprašljiv še Stevens

Ljubljana, 11. julija (STA) – Glasgow bo v začetku novembra gostil evropsko prvenstvo v plavanju. Na spisku selektorja Gorazda Podržavnika je sedem plavalk in tekmovalec kranjskega Triglava Peter John Stevens. Njegov nastop je v zadnjem trenutku postal vprašljiv.

“Peter ima študijske obveznosti v ZDA in je sporočil, da ga na prvenstvo ne bo. Zdaj se dogovarjamo, da bi prišel le za dva dni, nastopil na 50 m prsno in se vrnil na študij v ZDA. V naslednjih dneh bomo vedeli, ali bo nastopil,” je pojasnil Stevensov trener Luka Berdajs, ki bo na Škotskem skrbel tudi za Tino Čelik, ki je pred dnevi na mladinskem evropskem prvenstvu v Helsinkih osvojila bronasto kolajno.

Za slovensko reprezentanco bi bilo nenastopanje Stevensa nov udarec po odpovedi Jeseničanke Anje Klinar, ki po menjavi trenerja v Radovljici letos z novo trenerko ni našla prave forme, da bi bila konkurenčna za najvišja mesta v Evropi. Potrditev je dobila na sredozemskih igrah v Španiji in nato teden dni kasneje na mitingu Sette Colli v Rimu.

Stevens bi moral v Glasgowu braniti bronasto kolajno z zadnjega merjenja najboljših plavalcev Stare celine pred dvema letoma v Londonu.

Zanesljivo pa so na spisku selektorja Podržavnika Tina Čelik (Triglav Kranj), Katja Fain (Branik Maribor), Neža Klančar (Olimpija), Tjaša Oder, Sara Račnik, Janja Šegel (vse Fužinar Ravne) in veteranka Tjaša Vozel (Zvezda Kranj).

“Za finale vsekakor kandidira Tjaša Oder na 800 in 1500 m prosto, ob dobrem nastopu tudi štafeta 4 x 200 m prosto,” je napovedi o objavi spiska reprezentantov za STA obrazložil selektor Podržavnik.

Ta si seveda želi tudi nastopanje Stevensa, ki bi bil ob normalni formi vsaj kandidat za še en slovenski finale, ob nastopanju Klinarjeve bi bila korak bližje tudi štafeta. Tako udarni adut ekipe ostaja le Odrova, v Londonu 2016 bronasta na 800 m prosto.

Z izjemo Vozlove bo večina ostalih plavalk nabirala izkušnje. Čelikova, Fainova, Račnikova in Šeglova so vse nastopile tudi na mladinskem evropskem prvenstvu na Finskem, mladinka, tudi z odličjem z mladinskega evropskega prvenstva, je bila še lani tudi Klančarjeva, letos nosilka kolajne na sredozemskih igrah v Tarragoni.

Slovenski reprezentanti bodo formo zadnjič pred EP testirali ta konec tedna na mitingu v Radovljici.

2018-07-11/12:02

ag/gj

© STA 2018