Po odličnem uvodu EP prvi test za Vozlovo

Foto

Budimpešta, 18. maja (STA) – Slovenski plavalci so dobro začeli evropsko prvenstvo v Budimpešti. Izplen prvega dne so štirje novi državni rekordi, polfinale Neže Klančar na 50 m prosto in finale ženske štafete na 4 x 100 m prosto. Drugi dan bo v eni od udarnih disciplin nastopila Tjašo Vozel.

Vozlovo čaka tekma na 100 m prsno, kjer bo morala potrditi dobro delo v dolgem pripravljalnem obdobju. Zadnji izidi niso bili povsem na ravni, ki jo je plavalka pričakovala pred odhodom v madžarsko metropolo ob Donavi, a je bila za to kriva reakcija po cepljenju proti covidu-19. Torek pa bo razkril, ali lahko tekmovalka kranjske Zvezde računa z novo uvrstitvijo na olimpijske igre.

Bolj za ohranjanje tekmovalnega ritma se bo na 50 m hrbtno predstavila Ravenčanka Janja Šegel, ki je dobro formo potrdila v ponedeljek na 50 m prosto in v štafeti. Novinec v reprezentanci Sašo Boškan iz Triglava bo na 100 m prosto v prvi vrsti nabiral izkušnje in napadal osebni rekord.

2021-05-18/00:30 ag/jz © STA 2021