Plavalno DP uvod v 70-letnico PK Ljubljana

Ljubljana, 24. januarja (STA) – Plavalni klub Ljubljana v letu 2018 praznuje 70 let delovanja. Že od četrtka do nedelje bo klub v ljubljanskem Tivoliju priredil letošnje državno prvenstvo v 25-metrskih bazenih, glavno praznovanje visokega jubileja pa bo predvidoma septembra na Ljubljanskem gradu.

V Tivoliju, predtekmovanja se bodo vsa štiri dni začela ob 9. uri, finali pa ob 17. uri, bo zbrana vsa slovenska elita, manjkala bo le peščica plavalcev, ki študira v ZDA. Glavni zvezdniki prvenstva bodo tako nedvomno Radovljičanka Anja Klinar, Ravenčana Tjaša Oder in Martin Bau, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, Aljaž Kerč iz Olimpije in cela vrsta mladih reprezentantov.

Kot rečeno, bo državno prvenstvo le prva od aktivnosti PK Ljubljana ob 70. obletnici. V klubu napovedujejo snemanje dokumentarca, tam pa bodo glavno vlogo zanesljivo imeli dolgoletni prvi trener kluba Vladimir Čermak, olimpijci Dani Vrhovšek, Igor in Nace Majcen ter Jure Bučar, pa tudi Anže Tavčar, ki je pred leti v Ljubljano prišel iz mestnega tekmeca Ilirije.

Posebno mesto bo ob praznovanju nedvomno dobila kolajna Igorja Majcna z evropskega prvenstva 1993 v Sheffieldu ter kolajna Tare Vovk s predlanskega mladinskega evropskega prvenstva.

2018-01-24/10:43

ag/ke