Plavalni četveroboj tokrat Hrvaški

Zagreb, 24. marca (STA) – Plavalci so se Hrvaške so zmagovalci tradicionalnega četveroboja plavalnih reprezentanc nekdanje skupne države. Drugo mesto je osvojila Slovenija, tretje Srbija in četrto BiH. Hrvati so bili prepričljivi v vseh treh moških kategorijah, Slovenke med članicami in mladinkami, prve pa so bile tudi kadetinje Srbije.

V nedeljskem programu so slovenski plavalci zabeležili še pet zmag. Med dekleti je bila Neža Klančar najhitrejša na 50 m prosto, Tjaša Vozel na 200 m prsno, Katja Fain na 400 m prosto, prepričljiva pa je bila tudi mešana štafeta. Fainova je ob tem osvojila drugo mesto na 50 m prosto, Klančarjeva pa tretje na 50 m delfin.

Edino moško zmago je osvojil Ravenčan Gal Kordež, ki je bil najhitrejši na 50 m delfin, na stopničke pa so se uvrščali še Jan Toman, Tadej Gusel in Marcel Primožič.

“Če bi bili popolni, bi nam zmaga težko ušla, a sem tik pred tekmo dobil kar pet odpovedi in prehiteli so nas Hrvati. Izidi sami tukaj niso pomembni in jih ne gre komentirati, saj gre za taktično tekmo, kjer je za skupno točkovanje pomembna le uvrstitev, zato je prisotne precej taktike,” je po tekmi za STA povedal slovenski selektor Gorazd Podržavnik.

Slednji je na tekmi pogrešal Tjašo Oder, Špelo Perše, Petra Johna Stevensa, Matijo Možeta in Domna Demšarja v članski kategoriji. Predvsem Stevens in Može pa se ubadata z resnejšo boleznijo, za katere selektor upa, da jih bosta uspela čim prej pozdraviti.

Sicer pa je na tekmi v primerjavi s prejšnjimi leti izstopal slabši nastop v kadetski kategoriji. “To težavo poznamo in jo skušamo rešiti. Že prihodnji teden imamo za mlajše kategorije predvideno novo testiranje,” je še dejal Podržavnik, ki prve vidne izide pričakuje čez tri tedne na močnem mitingu v Eindhovnu na Nizozemskem.2019-03-24/16:45ag/ic© STA 2019