Plavalci z novim konceptom svetovnega pokala

Ljubljana, 31. maja (STA) – Mednarodna plavalna zveza se še vedno trudi uveljaviti svetovni pokal in tudi za letošnjo sezono so pri Fini pripravili številne novosti. Najbolj aktualna serija svetovnega pokala bo avgustovska, ko bodo v Moskvi, Berlinu in Eindhovnu tekme neposredno po svetovnem prvenstvu v Budimpešti.

Predvsem evropske tekme ponujajo eliti, da se svetovnega pokala udeležijo v skupaj 12 dneh po svetovnem prvenstvu, ko bo večina še v vrhunski formi, posameznikom pa se bo ponujal tudi morebitni popravni izpit. Najboljši, nosilci medalj z olimpijskih iger in svetovnih prvenstev, bodo imeli v svetovnem pokalu, tekme bodo v 25-metrskih bazenih, finale zagotovljen predčasno. Višji je tudi denarni sklad, po novem pa bodo nagrajenih najboljših šest plavalcev v vsaki disciplini. Skupaj bodo prireditelji na devetih tekmah razdelili več kot dva milijona ameriških dolarjev.

Fina ob tem obljublja tudi več televizijskih prenosov ter številne promocijske aktivnosti namenjene najboljšim športnikom. “Naš cilj je, da na tekme dobimo najboljše plavalce. Prepričani smo, da se bo s tem, da jim damo dodatno priznanje in promocijo, tekem udeležilo večje število zvezdnikov. Zagotovilo za uspeh pa je tudi podpora prirediteljev iz pomembnih mest,” je prepričan predsednik Fine Julio C. Maglione.

Koledar svetovnega pokala:
– 1. del: Moskva (2./3. avgust), Berlin (6./7. avgust), Eindhoven (11./12. avgust)
– 2. del: Doha (22./23. september), Dubaj (26./27. september), Hongkong (30. september/1. oktober)
– 3. del: Peking (10./11. november), Tokio (14./15. november), Singapur (18./19. november)

2017-05-31/09:00

ag/am

© STA 2017