Plavalci v Kranju za Dansko

Ljubljana, 17. novembra (STA) – Kranj bo v soboto in nedeljo gostil tradicionalni Vesnin in Špelin memorial v plavanju, ki bo tudi zadnja priložnost za dosego norm za nastop na decembrskem evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih na Danskem. V konkurenci več kot 300 tekmovalcev iz šestih držav bodo nastopili tudi vsi najboljši Slovenci z izjemo ameriških študentov.

Normo za nastop na prvenstvu Stare celine so si doslej priborili svetovni podprvak na 50 m prsno Peter John Stevens, Tina Čelik (oba Triglav Kranj), Martin Bau, Tjaša Oder (oba Fužinar Ravne), Aljaž Kerč, Neža Klančar (oba Olimpija), Katja Fain (Branik), Tara Vovk (Ljubljana) in Nastja Govejšek (Velenje).

“Od potnikov na EP tukaj ne bomo zahtevali vrhunskih izidov. Večina je bila na višinskih pripravah, potrdila formo že prejšnji teden v Zagrebu in Celju, še vedno so v polnem treningu in njihova naloga ostajajo dobri nastopi v Koebenhavnu. Seveda upam, da se bo ekipi pridružil še kdo, realno pa so najbližje Tjaša Vozel, Janja Šegel, morda tudi Sara Račnik in Tjaša Pintar, ki bo konec tedna nastopila na izbirni tekmi v Tennesseeju, kjer študira,” je pred kranjskim mitingom za STA povedal slovenski selektor Gorazd Podržavnik.

Na mitingu bo kar nekaj zanimivih disciplin, v katerih se bodo reprezentanti pomerili med seboj, z Anjo Klinar, ki bo EP izpustila, nadarjeno Janjo Jamšek in najboljšimi mladinci ter posameznimi kakovostnimi tujimi tekmovalci, pa se za ljubitelje plavanja na Gorenjskem pripravlja močno tekmovanje.

Finalni del v kranjskem bazenu se bo oba dneva začel ob 17. uri.

2017-11-17/15:22

ag/jz