Plavalci v Celju v lov na norme za SP

Foto

Celje, 03. novembra (STA) – V soboto in nedeljo bodo slovenski plavalci v Celju začeli z lovom na norme za decembrsko svetovno prvenstvo na Kitajskem. Selektor Gorazd Podržavnik napoveduje, da se bo SP udeležila četverica, morda peterica Slovencev.

Udarni adut slovenske vrste na Kitajskem bo Peter John Stevens, svetovni podprvak iz Windsorja 2016, ki ga v teh dneh ne bo v Sloveniji, saj nastopa na seriji tekem svetovnega pokala v Aziji.

Normo za SP ima odplavano tudi mlada Mariborčanka Katja Fain ter “ameriška študentka” Tjaša Pintar, ki pa mora pot v Azijo še potrditi. S stališča selektorja ima pot zagotovljeno tudi Neža Klančar, dobitnica dveh bronastih odličij na nedavnih mladinskih olimpijskih igrah v Singapurju, ki pa mora normo še potrditi.

“Tjaša Oder, Janja Šegel, Tina Čelik in še nekateri plavalci, zaradi študijskih obveznosti tudi Tara Vovk, so nastop na Kitajskem že zavrnili. Trenutno je za Kitajsko aktualna četverica kandidatov in morda se jim na mitingih v Celju, Zagrebu in Kranju pridruži še kdo, a realno lahko pričakujemo, da bo na SP nastopila četverica, morda peterica,” je za STA povedal selektor Gorazd Podržavnik.

Realno je med plavalci, ki lahko presenetijo, kar nekaj imen. Na širšem spisku so nedvomno tudi Anja Klinar, Tjaša Vozel, Aljaž Kerč in še kdo, že tekma v Celju bo pokazala, ali kdo med njimi lahko resno računa z uvrstitvijo na prvenstvo.

Celjska tekma, pred leti tradicionalen uvod v zimsko sezono, je po reorganizaciji tekmovanj tudi prva tekma, ki bo štela za Veliko nagrado Slovenije.

Naslednja tekma iz te serije bo 17. in 18. novembra v Kranju, ki pomeni tudi zadnji rok za uvrstitev v reprezentanco za SP.

2018-11-03/06:00
ke/am