Plavalci pred prvim testom v Radovljici

Radovljica, 09. julija (STA) – Radovljica bo konec tedna gostila prvi miting nove sezone po marčevski prekinitvi vseh tekmovalnih aktivnosti zaradi koronakrize. V soboto in nedeljo bodo finalni nastopi na sporedu ob 17.30.

Miting bo tudi ura resnice za slovenske trenerje in selektorja Gorazda Podržavnika. Na tekmi se bodo zbrali praktično vsi reprezentančni kandidati na čelu z Nežo Klančar, Katjo Fain, Janjo Šegel, Dašo Tušek, Tjašo Vozel, Martinom Bauom in ameriškimi študenti, tudi domačo plavalko Tjašo Pintar, zadnjo iz nekoč zmagovite falange radovljiških šampionov.

“Tekma je po štirih mesecih pavze več kot dobrodošla. Vmes sem poslušal, kaj je kdo počel na treningu, tekma pa bo razkrila resnico, čeprav so za soboto napovedani slabi pogoji za nastop. Rezultati pa bodo potem odločali tudi o nadaljnjem programu treningov in tekmovanj,” je pred mitingom za STA povedal slovenski selektor Gorazd Podržavnik. Ta se seveda boji novih zaostrovanj ukrepov zaradi koronakrize, saj priznava, da težko načrtuje naslednje poteze, saj so ukrepi nepredvidljivi.

Prirediteljem prvega mitinga v Sloveniji je uspelo privabiti tudi konkurenco iz Poljske, Italije, Francije, Hrvaške, Avstrije in ZDA, s čimer bo tekmovanje postalo še bolj izenačeno in zanimivo.

Posebnost tekmovanja so koronakriza in ukrepi. Po dolgih letih bo miting v Radovljici zato minil brez gledalcev, poseben protokol pa velja za vse udeležence.

Naslednja tekma pred krajšim poletnim premorom je miting na Ravnah, kjer je po neuradnih informacijah zelo veliko zanimanje pri tujcih in po več letih se na Ravnah vnovič obeta močna mednarodna tekma. 2020-07-09/11:45 ag/am © STA 2020