Plavalca sezone 2016/17 Stevens in Klinarjeva

Ljubljana, 07. decembra (STA) – Plavalna zveza Slovenije je danes razglasila najboljše plavalce minule sezone za obdobje med 1. septembrom 2016 in 31. avgustom letos. Z dosežkoma sta najbolj prepričala Radovljičanka Anja Klinar in Triglavan Peter Johns Stevens.

Klinarjeva, članska reprezentantka že več kot ducat let, je bila z 9. mestom na 400 m prosto tudi letos najboljša Slovenka na svetovnem prvenstvu v Budimpešti. Ob njej je bil za najboljšega trenerja v tej kategoriji izbran Miha Potočnik, ki je plavalko spremljal vse od mladih let, potem, ko so ga v Radovljici čez noč nerazumljivo odpustili, pa za Klinarjevo skrbi Urška Potočnik.

V moški kategoriji si je Peter John Stevens naziv najboljšega priplaval s srebrom na lanskem svetovnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih, pa tudi poleti v Budimpešti se je kljub bolezni prebil v polfinale SP. Njegov trener je Luka Berdajs.

Med mladinci sta najboljša bronasta z mladinskega evropskega prvenstva v Izraelu in finalistka mladinskega SP v ZDA Neža Klančar iz Olimpije in Anže Ferš Eržen iz ljubljanske Ilirije, med trenerji pa Tomaž Torkar in Tine Pečaver. Med kadeti sta z dosežki prepričala Ravenčanka Sara Račnik in Gašper Štih iz Olimpije ter njuna trenerja Gorazd Podržavnik in še enkrat Tomaž Torkar.

Prireditev je v sklopu 20. obletnice potekala ob bazenu Fakultete za šport, Plavalna zveza Slovenije pa je ob tem podpisala tudi pokroviteljsko pogodbo s podjetjem Myrtha Pools.

2017-12-07/16:19

ag/jd