Peršetovi še 18. mesto na 5 km

Foto

Budimpešta, 19. julija (STA) – Slovenska plavalka Špela Perše je z 18. mestom na petkilometrski razdalji sklenila svoje nastope na letošnjem svetovnem prvenstvu na Madžarskem. Že v nedeljo je v Blatnem jezeru pred Balatonfüredom na 10-kilometrski olimpijski razdalji osvojila tudi 24. mesto.

“Zelo sem zadovoljna, saj nisem pričakovala, da se bom prebila med najboljših 20. Pred SP sem mislila, da imam več možnosti za visoko uvrstitev na 10 km, saj je na krajši razdalji veliko večja gneča in več boja v vodi. To sem pričakovala, a sem se danes nekako znašla, čeprav je bilo na koncu zelo težko,” je po tekmi povedala Blejka, ki bo čez dobrih 14 dni dopolnila 21 let.

Zmagala je Američanka Ashley Twichell, bronasta s SP 2011, pred svetovno prvakinjo z nedeljske tekme na 10 km Francozinjo Aurelie Muller in večkratno dobitnico medalj na SP Brazilko Ano Marcelo Cunho.

“Že po dobrih 700 metrih je ušlo 11 tekmovalk, ki so dokazale, da so razred zase in odločile o medaljah. Tudi Špela je plavala zelo dobro, saj je bila po prvem krogu na polovici tekme šele 28., nato pa počasi pridobivala mesto za mestom,” pa je po tekmi na obali “Panonskega morja” dodal trener Igor Veličkovič, ki po vseh bogatih izkušnjah v daljinskem plavanju ni mogel prehvaliti madžarskih organizatorjev in novih standardov, ki so jih ti postavili za daljinsko plavanje.

Peršetova se v četrtek vrača v domovino, na isti dan pa se na Madžarsko odpravlja šesterica plavalcev, ki bodo nastopili v bazenskem tekmovanju. To se začne konec tedna.

2017-07-19/11:36
ag/ic
© STA 2017

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja