Odrova po presenečenje

Foto

Koebenhavn, 14. decembra (STA) – Drugi dan evropskega prvenstva v plavanju ima Slovenija že zagotovljena dva finalna nastopa. Na 800 m prosto bosta ob 18.36 nastopili ravenska olimpijka Tjaša Oder in mladinka mariborskega Branika Katja Fain.

Odrova, lani na EP v Londonu bronasta v 50-metrskem bazenu, je dosegla četrti izid kvalifikacij in poudarja, da je v popoldanskem finalu lahko še precej hitrejša, saj v predtekmovanju še ni pokazala vsega.

Ob premieri na članskih tekmovanjih se je v finale prebila tudi Fainova, ki je že v kvalifikacijah izboljšala svoj osebni rekord, za finale pa napoveduje hitrejši začetek na prvi polovici, ki naj bi ji zagotovil tudi boljši izid na koncu.

V dopoldanskem predtekmovanju bo Slovenija zastopana s šesterico plavalcev. Nastop na paradnih 50 m delfin čaka Velenjčanko Nastjo Govejšek, ki bo takoj nato nastopila še na 100 m prosto. V tej disciplini bo na članskih tekmovanjih debitirala tudi 16-letna Neža Klančar, prijavljena pa je tudi Fainova.

Paradna disciplina čaka tudi Tjašo Pintar, ki bo nastopila na 100 m mešano, Aljaž Kerč se bo predstavil na udarnih 200 m prsno, Martin Bau pa na 1500 m prosto.

Že v sredo je v finalu na 50 m prsno nastopil tudi Peter John Stevens in osvojil šesto mesto.

2017-12-14/00:30
ag/ke