Novogoriška občina začela priprave na gradnjo pokritega bazena

Nova Gorica, 04. marca (STA) – Mestna občina Nova Gorica je objavila javni razpis, s katerim išče nadzornika in inženiring za nadzor gradnje pokritega 25-metrskega bazena v Novi Gorici. Razpis je odprt do 8. marca, občina pa v tem času izdeluje dokumentacijo, ki jo potrebujejo za kasnejši razpis in izbiro najboljšega izvajalca, je za STA povedal novogoriški župan Matej Arčon.

Za stavbo in ureditev notranjega bazena naj bi namenili dober milijon evrov iz letošnjega občinskega proračuna, celotna vrednost bazena in ureditve Športnega parka pa bo skupaj z DDV stala 3,9 milijona evrov.

“Zelo pomembna bo odločba ministrstva, na podlagi katere bo občina pridobila evropska sredstva za projekt. Ko jo bomo pridobili, bo to zelena luč za začetek gradnje bazena,” je pojasnil Arčon. Izrazil je upanje, da bi lahko investicijo začeli že pred letošnjim poletjem.

Gradnjo pokritega bazena je župan že lani vključil med ključne projekte, ki naj bi jih izvedli v okviru celostnih teritorialnih naložb (CTN), poleg ureditve prehoda skozi športni park sredi mesta.

Za gradnjo pokritega bazena, ki ga v Novi Gorici zdaj nimajo, ter obnovo ožjega mestnega območja bo občina iz CTN pridobila sedem milijonov evrov, je še dejal Arčon.

V pokritem objektu, ki bo umeščen v športnem parku tik ob obstoječem letnem bazenu, bosta na voljo večji in manjši plavalni bazen. Projekt sta izdelala arhitekta Dario Debernardi in Aleksander Bizjak iz koprskega projektivnega podjetja Studio Galeb.

V novogradnji bosta velika plavalna površina, široka 20,5 metra in dolga 25 metrov, ter mali bazen dimenzij štiri krat 7,4 metra. Večji bazen bo globok od 1,35 metra do dveh metrov, manjši pa 70 centimetrov in bo namenjen učenju plavanja, vadbi v vodi, gibalno oviranim in podobnim dejavnostim.

Pokrito kopališče s skupaj 2600 kvadratnimi metri uporabnih površin, v kar so všteti vsi servisni prostori, bo zmoglo naenkrat sprejeti nekaj več kot 270 uporabnikov. Glede na to, da v pokritem bazenu ne predvidevajo ureditve tribun, pa ta ne bo primeren za večja plavalna tekmovanja.

2018-03-04/08:45

rr/bs

© STA 2018