Natlačnova v Franciji z osebnim rekordom do četrtega mesta

Chartres, 01. julija (STA) – Slovenija je na odprtem prvenstvu Francije v Chartresu zastopana s četverico plavalcev. Prvi dan se je s četrtim mestom na 800 m prosto najvišje uvrstila Ravenčanka Gaja Natlačen, ki je z 8:36,26 dosegla tudi nov osebni rekord in svoj najboljši izid v tej disciplini po treh letih.

Na 200 m prosto je Radovljičanka Anja Klinar z 1:59,57 vnovič prebila mejo dveh minut in bila šesta, njena klubska sotekmovalka Tjaša Pintar pa je dopoldan z 1:10,03 dosegla osebni rekord na 100 m prsno, popoldan pa je bila vnovič v igri, da kot šesta Slovenka 100 m prsno preplava v manj kot 1:10 minute, a je bila štiri stotinke sekunde počasnejša kot v predtekmovanju in na koncu osma.

Razburljiv dan je tudi za Petrom Johnom Stevensom, ki se zjutraj v težkih razmerah, predvsem hladnem vremenu, na bazenu na severu Francije ni znašel, popoldan pa je z 28,15 dobil mali finale na 50 m prsno in dosegel skupno peti izid tekmovanja.

“Vsi štirje so nastopili zelo dobro. Gaja je z osebnim rekordom potrdila, da je pred SP v Budimpešti v dobri formi, zelo zadovoljen sem tudi z Anjo, ki se je spustila pod dve minuti in Tjašo, ki je na 100 m prsno dosegla svoj prvi in drugi zid v karieri. Tudi Peter je v primerjavi s tekmo na Reki vendarle dokazal velik napredek,” je tekmo pokomentiral nekdanji slovenski selektor in vodja mini odprave v Chartresu Miha Potočnik, ki nestrpno pričakuje predvsem nedeljski test Klinarjeve na 400 m prosto.

2017-07-01/19:10

ag/ag

© STA 2017