Najboljša dosežka Klinarjevi in Bauu

Kranj, 15. januarja (STA) – Kranj je po tradiciji gostil januarski uvod plavalcev v letu. Tudi tokratni miting Zvezde pa ni postregel s presenečenji, saj sta za najboljša posamična izida poskrbela dva slovenska olimpijca – Radovljičanka Anja Klinar s 4:15,66 in Martin Bau iz ravenskega Fužinarja s 3:56,41 na 400 m prosto.

“Res sem presenečen. Na Ravnah garamo, pa sem vseeno tako hiter, celo dve sekundi hitrejši kot decembra na mitingu v Mariboru, kjer naj bi bil v boljši formi,” je po tekmi povedal Bau, ki je po olimpijskih igrah iz mariborskega Branika prestopil k ravenskemu Fužinaru. “Tukaj res treniramo na dve stopnji višem nivoju. Kar se treningov tiče, sem zelo zadovoljen. Nisem pa se še povsem navadil na Koroško, pogrešam nekatere prijatelje in bližnje, pa čeprav je Maribor zelo blizu,” je po tekmi v Kranju povedal Bau, ki je v nedeljo zmagal še na 200 m delfin.

Klinarjeva še naprej potrjuje, da je najbolj vsestranska slovenska plavalka na južni strani Alp. Odličnemu dosežku na 400 m prosto je dodala še zmage na 200 m mešano in 200 m prosto, tudi v slednji disciplini z za ta čas dobrim zidom 2:02,14. Kot kaže, je poolimpijskega premora konec in vsaj v domačih bazenih je Radovljičanka spet prevzela vlogo prve plavalke.

Zmag so se veselile še Tara Vovk, ki je na 50 m prsno ugnala olimpijko kluba prireditelja Tjašo Vozel, Radovljičanka Tjaša Pintar na 100 m prsno, Ava Schollmayer iz ljubljanske Ribe na 50 in 100 m hrbtno ter Radovljičan Robert Žbogar na 50 m hrbtno.

Sezona se bo nadaljevala v Mariboru, ki bo med 26. in 29. januarjem gostil državno prvenstvo v 25-metrskih bazenih.

2017-01-15/20:19
ag/ag
© STA 2017