Na Reki izstopala Bau in Račnikova

Reka, 12. februarja (STA) – Na mednarodnem plavalnem mitingu na Reki sta konec tedna v konkurenci več kot 500 plavalcev iz petih držav med Slovenci izstopala ravenska mladinka Sara Račnik in njen starejši klubski kolega Martin Bau. Bau se je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra povzpel trikrat, Račnikova pa dvakrat.

Mariborčan Bau, ki že drugo leto vadi na Koroškem, je dosegel zmage na 200 in 400 m prosto ter na 400 m mešano. Najboljši je bil njegov dosežek 3:57,75 na 400 m prosto.

Račnikova je dvakrat blestela predvsem v dvoboju s Slovenkami. Na 200 m prosto je v soboto z 2:01,72 prepričljivo premagala bolj uveljavljeno Nežo Klančar iz Olimpije in ravenski olimpijki Janjo Šegel in Tjašo Oder.

Še boljši dosežek je Račnikovi s 4:14,29 uspel na 400 m prosto v nedeljo, kjer je prav tako prepričljivo ugnala klubski kolegici Tjašo Oder in Mojco Hancman. Na 800 m prosto sta Odrova, bronasta z zadnjega EP v Londonu, in Račnikova zamenjali mesti, Hancmanova pa je bila vnovič tretja. Odrova je osvojila še drugo mesto na 400 m mešano.

Dve zmagi je dosegla tudi Klančarjeva, ki je na 50 m prosto ugnala klubsko kolegico Nežo Kocijan in Šeglovo, na 100 m prosto pa je bila vnovič boljša od Šeglove.

Med Slovenci je zmago na 50 m prsno dosegla tudi Tina Čelik iz kranjskega Trigava, na 200 m prsno pa Fužinarjev Matija Može. Na zmagovalni oder so se ob omenjenih zavihteli še Urška Hancman, Janja Jamšek, Gal Kordež, Žan Pogačar in Domen Demšar.

“Sara (Račnik, op. STA) je res letela in to iz polnega treninga, a sem glede na videno na Ravnah pričakoval dobre dosežke. V celoti gledano smo pustili res dober vtis, izstopali so tako članski reprezentanti kot mladinci. Nekaj slabše je plavala Tjaša Oder, ki ima v tem trenutku veliko študijskih obveznosti, a trenira po načrtih in razlogov za skrb ni,” je tekmo ocenil slovenski selektor Gorazd Podržavnik, ki se z ekipo prihodnji teden odpravlja na 25-dnevne priprave v Južno Afriko. “Kaj bomo opravili, bomo potem preverili na četveroboju v Beogradu,” je napovedal.

2018-02-12/08:51

ag/zza

© STA 2018