Na Ravnah del slovenske elite proti kakovostnim tujcem

Ravne na Koroškem, 31. maja (STA) – Ravne na Koroškem bodo v soboto in nedeljo gostile jubilejni 45. mednarodni klubski plavalni miting. Žal se bo tekmovanja na Koroškem udeležil le del slovenske elite, na tekmi pa bo nastopilo tudi nekaj zelo kakovostnih tujih tekmovalcev.

Med tujci bodo izstopali Madžari Evelyn Verraszto, Peter Bernek in Richard Bohus ter Vietnamec Phouc Quy Hoang. Predvsem v moški konkurenci omenjeni ne bodo imeli resne konkurence, saj na tekmi nastopajo le mlajši slovenski plavalci.

V ženski konkurenci sta ob Verrasztovi kandidatinji za visoko uvrstitev v seštevku točk predvsem plavalki Triglava Tina Čelik in kranjske Zvezde Tjaša Vozel, ki bosta bržkone med seboj odločale boje v prsnih disciplinah. Med reprezentanti pa sta prijavljeni še Olimpijina Neža Klančar in domača plavalka Janja Šegel ter njena vrstnica Janja Jamšek, ki se po poškodbi vrača v slovenski vrh.

Del slovenske elite na čelu s Taro Vovk bo manjkal zaradi šolskih obveznosti. Martin Bau, Tjaša Oder, Sara Račnik in Špela Perše pa so na višinskih pripravah v Franciji, kamor je ekipa prispela v četrtek, potem ko so plavalci in selektor Gorazd Podržavnik zaradi okvare kombija dva dni preživeli v Nici na Azurni obali.

2018-05-31/14:30

ag/am