Na DP Mariboru prvič tudi v mešanih moško-ženskih štafetah

Maribor, 25. januarja (STA) – Mariborski Pristan bo med četrtkom in nedeljo gostil letošnje državno prvenstvo v plavanju. Vse dni se bo predtekmovanje začelo ob 9. uri, finala pa ob 17. uri. Skupaj je za prvenstvo prijavljenih kar 408 plavalcev, ki jih čaka 2700 nastopov, od tega 322 štafetnih.

Letošnje prvenstvo v štajerski prestolnici bo šlo tudi v anale Plavalne zveze Slovenije. Prvič bodo na sporedu namreč tudi mešano-moško ženske štafete na 4 x 50 m mešano in prosto ter 4 x 100 m mešano. Pri 4 x 50 mešano gre za disciplino, v kateri je Slovenija leta 2012 na evropskem prvenstvu v Chartresu osvojila srebrno kolajno.

Takrat so slovenske barve branili nekdanja evropska prvakinja Anja Čarman, najmlajša slovenska olimpijka iz Londona 2012 Nastja Govejšek, nekdanji evropski prvak Damir Dugonjić ter nekdanji evropski prvak in svetovni rekorder Peter Mankoč. Ne glede na velikanski uspeh je disciplina potrebovala kar nekaj let, da se je uvrstila tudi na koledar PZS.

Novi slovenski selektor Gorazd Podržavnik na DP še ne pričakuje res izstopajočih dosežkov, izjema so klubski tekmovalci, vseeno pa bodo v ospredju olimpijci Anja Klinar, Tjaša Pintar, Janja Šegel, Martin Bau in Robert Žbogar ter vrsta mladih plavalcev z Gajo Natlačen, Taro Vovk, Tino Čelik in drugimi.

2017-01-25/12:28
ag/ke
© STA 2017