Na Danskem Stevens za 100. kolajno

Foto

Koebenhavn, 13. decembra (STA) – Na Danskem se bo danes začelo evropsko prvenstvo v plavanju v 25-metrskih bazenih. Že prvi dan bo imela Slovenija v bazenu dva močna aduta, Petru Johnu Stevensu pa se ponuja priložnost, da izbrani vrsti zagotovi jubilejno 100. odličje na največjih tekmovanjih.

Stevens, aktualni svetovni podprvak v kratkem bazenu na 50 m prsno, ne skriva želje po novem odličju. Ob njem bo v tej disciplini nastopil tudi novinec v reprezentanci Aljaž Kerč, ki pa več pričakuje od tekem na 100 in 200 m prsno.

Zelo visoko se lahko zavihti tudi Ravenčanka Tjaša Oder, bronasta lani na EP v Londonu na 800 m prosto, ki pa priznava, da raje nastopa v olimpijskem bazenu, saj v primerjavi s tekmicami izgublja na obratih. Premiero v članski vrsti bo v tej disciplini doživela Mariborčanka Katja Fain.

Na 50 m prsno bodo nastopile Tjaša Vozel, Tjaša Pintar, Tara Vovk in Tina Čelik, predvsem Vozlova pa je med kandidati za popoldanski nastop. Na 400 m prosto bo nov slovenski rekord lovil Martin Bau.

Za tekmovanje v novi Kraljevi areni v danski prestolnici je prijavljenih 550 plavalcev iz 47 držav, ki se bodo potegovali za 40 naslovov in 220.000 evrov nagradnega sklada, svetovni in evropski rekordi pa bodo dodatno nagrajeni z 10.000 oziroma 5000 evri. Prireditelji obljubljajo tudi polne tribune, saj so že prodali 26.000 vstopnic, na tribunah pa bodo po informacijah iz reprezentančnega tabora tudi nekateri najzvestejši slovenski navijači.

2017-12-13/00:30
ag/tb