Mullerjevi naslov na 10 km, Peršetova 24.

Budimpešta, 16. julija (STA) – Radovljiška plavalka Špela Perše je odprla slovenske nastope na letošnjem svetovnem prvenstvu v plavanju in vodnih športnih na Madžarskem. V olimpijskem 10-kilometrskem plavalnem maratonu na Blatnem jezeru pred obalo Balatonfüreda je osvojila 24. mesto.

Peršetova se je vodilne skupine držala v prvih dveh tretjinah tekmovanja, nato pa sledila napadu olimpijske prvakinje Sharon van Rouwendal iz Nizozemske, a ji je nato v odločilni fazi pobralo moči, uštela pa se je tudi favorizirana Nizozemka, ki je končala na 17. mestu.

“S svojim nastopom sem zadovoljna. Plavala sem korektno, skušala sem se pač držati plavalk, ki so bile ob meni, v zadnji četrtini pa so mi malo začele pohajati moči, ki sem jih morala razporediti do konca,” je po tekmi za STA povedala mlada Blejka, 16. na lanskih OI v Rio de Janeiru.

Zmagala je Francozinja Aurelie Muller, ki je lani na OI v Riu zasedla drugo mesto, a je bila naknadno diskvalificirana. Srebro je osvojila Samantha Arevalo iz Ekvadorja, bron pa sta si razdelili Italijanka Arianna Bridi in Brazilka Ana Marcela Cunha.

V sredo daljinske plavalke na “Panonskem morju” čaka še petkilometrska tekma.

2017-07-16/13:45

ag/tb

© STA 2017

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja